Itt az idő elbúcsúzni - Michael Schumacher orvosa nyilatkozott

2014. március 30., vasárnap in , , , by

Rossz kórházba szállították Michael Schumachert a síbalesete után, amivel értékes órákat vesztettek - állítja Gary Hartstein, a Forma-1 főorvosa.

Az orvos blogján, valamint a The Sunnak tett nyilatkozatában fejtette ki, hogy bár nem akarja kritizálni a versenyző orvoscsapatát, sőt, szerinte nagyszerű munkát végeznek jelenleg, szerinte a baleset után végzetes hibát vétettek.

Elvesztegették az időt!

Hartstein elmondása szerint ugyanis Schumachert nem a legközelebbi kórházba kellett volna szállítani, aminek még neurológiai osztálya sem volt, hanem egy felszerelt intézménybe.

Az orvos elárulta, hogy a többszörös világbajnok felesége szabályszerűen könyörgött a mentősöknek, hogy egy speciális osztállyal rendelkező kórházba vigyék férjét, ám ők leintették az asszonyt. Hartstein szerint azonban így drága időt fecséreltek el, ugyanis ha Schumacher azonnal megkapja a szakszerű ellátást, meg lehetett volna menteni.



A főorvos szerint itt az ideje, hogy a rajongók elbúcsúzzanak a sztártól, mivel a szakirodalom és saját tapasztalata alapján is azt mondhatja, már nem fog visszatérni Schumacher, mivel 87 napja van kómában, és "az idő múlásával egyre kevésbé valószínű, hogy Michael bármi javulást fog mutatni".

- Miközben komolyan aggasztott, hogy mi lesz, ha igazán rossz híreket kapunk róla, arra is rájöttem, hogy a hivatalos hírek hiánya talán lehetőséget adott nekünk arra, hogy egy kicsit továbbléphessünk, feldolgozzuk a helyzetet... és megpróbáljunk elválni tőle. Itt az ideje elbúcsúzni - írta.

"Az emberek elfogadják, bármi következzen"

A szakember elmondta azt is, a kómát akkor tekintik tartósnak, ha a kiváltó októl számítva két hónap telt el.

- Én úgy tekintem, hogy Michael jelenlegi állapota is ez. A kómát az különbözteti meg az agyhaláltól, hogy míg az agyhalált pár napon vagy héten belül elkerülhetetlenül követi a keringés összeomlása is, a tartós kómában lévő pácienseknél az agy minimális működése megmarad, ami elsősorban a test fenntartását jelenti. Az ilyen, neurológiai javulást nem mutató betegeknél pár hónaptól néhány évig terjedhet az életben maradás hossza - írta.
- Valamiért úgy érzem, hogy az emberek elfogadják majd, akármi is következzen, mert volt időnk feldolgozni a történteket. Csak azt sajnálom, hogy a szurkolóknak magukra hagyatva kellett eljutniuk idáig. De talán ez az érzés is elmúlik majd. Én legalábbis ezt remélem - mondta.

Hartstein nem érti, miért nem alakítottak ki a versenyzőnek a saját otthonában egy speciális szobát, vagy vitték át egy másik, jobban felszerelt kórházba, hiszen állapota szerint erre már meglett volna a lehetőség. Az orvos azt is elmondta, hogy Schumacher december 30. óta elvesztette testsúlya 25%-át, és még a mai napig gépekkel lélegeztetik.(Femina.hu)

Megosztás

Itt az idő elbúcsúzni - Michael Schumacher orvosa nyilatkozott



Hozzászólások

Hírdetés

Olcsón jót: Silverpc.hu

-

Translate

Üzemeltető: Blogger.
Tetszik?

Megosztás